Övervakning, trafikstyrning och reklam kan i framtiden ske genom en serie drönare gjorda av Superflux, lett av Jon Arden and Anab Jain. Det är ett forsknings- och utvecklingsprojekt som undersöker sociala, politiska och kulturella konsekvenser av att använda drönare. Serien består av fem drönare med olika specialiseringar. De är utformade för att vara bra på olika områden. Det som är gemensamt för samtliga är att de alla programmeras till att köra autonomt och dessutom så de i framtiden ska kunna användas till att patrullera städer med hjälp av GPS och klara av ansiktsigenkänning.

Night watchman overview

Nightwatchman är den drönare som kan användas av regeringen eller privata säkerhetsbyråer till övervakning och insamling av data samt för att upptäcka terroristhot.

Routehawk är istället utformad för att vara en hjälp i trafiken. Den reglerar trafikflödet och övervakar fordon för att förhindra fortkörning och andra företeelser.

Newsbreaker är gjord för medieföretag och gör så de kan komma först till platsen vid någon olycka eller annan händelse.

Den största drönaren är Madison. Det är som en flygande skylt och är enbart gjord för reklamsyfte. Den har så kallad face tracking technology vilket gör det möjligt att rikta annonser till specifika personer och läsa av deras reaktioner.

Den femte drönartypen är FlyCam Instadrone, som är en mer lättillgänglig drönare för allmänheten. Den är billigare än de tidigare nämnda och är gjord så privatpersoner ska kunna använda den.

Dessa drönare utgör tillsammans resultatet av Superflux research project och finns för närvarande på en utställning i Victoria and Albert Museum’s All of This Belongs to You, i London.

Mer information finns i länken nedan. Där finns även bilder på alla de olika drönarna.

http://www.dezeen.com/2015/06/10/movie-drone-aviary-superflux-imagines-london-patrolled-fleet-drones/

 ,