Under våren har det genomförts seminarier, utbildningar och workshops inom området produktdesign. På Almi i Västerås och Örebro var temat: ”Design är inte bara design” med ett innehåll inriktat på industridesign och dess betydelse för produktutveckling. Deltagarna fick en liten inblick i kreativ idéframtagning och designprocessen som innefattar så mycket mer än bara funktion eller formgivning. Vi hann även gå igenom om lite designhistoria och trender i vad som kan komma i framtiden.

skolbyggnad

Det blev även ett besök på Konst och formgivningsutbildningen på Kävesta Folkhögskola i Sköllersta. Under fyra dagar delades eleverna upp i små företag, där de fick som uppgift att ta fram en produkt som hjälper djur eller dess ägare. Workshopen började med att förklara grunderna i produktdesign, och kreativt tänkande för att sedan gå över till brainstorm-metoder och research.

Deltagarna tog snabbt tag i uppgiften och många roliga idéer flödade genom klassrummet. Första dagen ägnades helt åt att hitta produktidén och de resterande dagarna arbetades det flitigt med skisser, grafik, moodboard och modeller.

kreativtarbete

Resultaten som blev både kreativa och intressanta presenterades på torsdagen inför alla deltagarna. Det är roligt att se hur en designprocess på en begränsad tid kan skapa så mycket! Målet med workshopen är att lära ut hur även en designer arbetar konstnärligt i produktutveckling men kanske med skillnaden att ha lite mer begränsningar och krav från marknad och uppdragsgivare.

presentation

I höst kommer vi köra igång fler utbildningar, så håll utkik på vår hemsida eller skriv upp dig på vårt nyhetsbrev. Vi kan även skräddarsy utbildningar/workshops för din verksamhet. Om du känner att din verksamhet behöver en ”kick” i kreativitet så tveka inte att kontakta oss för mer information.

Utbildningar

 , , , , , ,