Trygghet eller risk?
Alla människor bär på idéer som kan bli innovationer. Att skapa saker, att vara kreativ är en del av att vara människa. Ibland luras vi att tro att vi endast drivs av motivationen av pengar för att skapa. Det är naturligtvis helt fel! Vi skapar ny musik, konst och lösningar eftersom det är vad vi är! Varför är det då så få som sätter igång med sina egna innovationer? Den största anledningen är okunskap och att vi inte vågar ta risker. Vi har spärrar inbyggt i oss där vi är trygghetssökande mer än risktagande. Det är ren överlevnadsinstinkt som är svår att komma över. Vi måste alltså först komma förbi våra rädslor och bara ”köra på” för att något ska hända.

En bra idé räcker inte!
Att bara ha en bra idé räcker inte för att få en färdig innovation. Många tror att en bra idé ska bära sig själv på ett nästan magiskt sätt och att alla ska upptäcka hur fantastisk den är. Problemet är att vi matas i media med framgångshistorier där vi endast får se slutet av en innovationsprocess som pågått under många år. Media visar gärna en person som blivit miljonär med sin produkt, men talar inte om allt hårt slit bakom. Det får inte överskugga romantiken i artiklarna. Att ta fram en egen produkt krävs extremt mycket motivation under långt tid. Om man uthärdar så kan belöningen bli stor, men det finns inga garantier.

Varför ens försöka?
Det finns mängder med bra ideér och duktiga människor som inte lyckas. Det bästa sättet att lyckas är att prova! Om man misslyckas så har man lärt sig massvis av nyttig kunskap på vägen som kan användas till nästa innovation. Det absolut största värdet är att få kontakter som kan designa, tillverka, förpacka, distribuera, sälja osv. Vi kan mer än vi tror och med internet har vi helt andra möjligheter än för 10 år sedan. Att hitta en tillverkare är bara några knappklick bort. Så nu finns inga ursäkter längre! Sätt igång med din innovation nu!

Här är ett intressant och inspirerande TED-talk med Joi Ito.
Bli en ”now-ist”! Ta saken i egna händer och förändra världen!

Vill du ta första steget med en egen innovation så kan vi hjälpa dig!

 , , , , , , ,