Om man ska göra en radikal förändring i sitt liv, behöver man först en plan (för att citera arga snickaren). Faktum är om att man inte har bestämt vad man vill ska hända i livet, så kommer livet hända åt dig. Att göra en plan med målsättning är det första steget för att nå till sina drömmar.

Skapa först en vision – något som är nästintill ouppnåeligt, exempelvis bli miljadär. Gör sedan en tidslinje när detta ska ske och ett stort slutmål som är mer realistiskt. Dela sedan in tidslinjen i delmål som är nödvändiga steg för slutmålet. Delmålen ska vara fullt uppnåelig från den positionen man befinner sig i. Det första steget är det viktigaste och kan vara så enkelt som ett telefonsamtal. Varje steg framåt är nödvändigt för att komma till slutmålet. Det är därför motivation är nyckeln för att lyckas. När motivationen blir större än rädslan att misslyckas, börjar vi gå framåt. En planering gör att vi blir mindre rädda för att göra en förändring, då vi kan se varje steg innan.

Alla människor kan skapa fantastiska saker utifrån sina möjligheter. Paul Smith är en inspiration för vad man kan göra efter sina förutsättningar. Han är begränsad i sina motoriska rörelser, men kan ändå skapa mästerliga konstverk.

Vill du ta första steget med en egen produkt?

 , , , , , , ,