En intressant nyhet från Mercedes-Benz

Mercedes-Benz designstudio i Pekin har presenterat G-Code, ett designkoncept på en hybridbil Sports Utility Coupé (SUC) med en yta som producerar el med solenergi och vindkraft. G-Code presenterades vid invigningen av Mercedes-Benz Advanced Design Studio i Peking den 3 november 2014.

Kina ha den snabbaste växande bilmarknaden med stora utsläpp som följd. Konceptet har en förbränningsmotor, som körs på väte och driver framhjulen. En elektrisk motor driver bakaxeln som överför kraft till var och en av de bakre hjulen selektivt.

Bilen ska kunna producera el via dess ”multisolcells-silverfinish”, som fungerar som en gigantisk solcell. Den laddas också av vinden som passerar bilen när den färdas, eller brisande vind när den står stilla.

Mercedes-G-Code_back_koncept

Se åt alla håll

Backspeglarna är har man bytt ut mot kameror som visar tydliga bilder på instrumentpanelen. Glasrutan är välvd runt bilen för att ge maximal sikt åt alla håll.

”G-Code är både vacker och intelligent, och tolkar vår typiska Mercedes Coupé formspråk,” säger Gorden Wagener, designchef för Daimler AG

Lysande galler!

G-code har ett väldigt roligt sätt att visa bilens driftläge. Innanför kylargallret fins en digital display som lyser i olika färger. Displayen pulserar med blått ljus när bilen är parkerad, och fast sken i samma färg när man kör. I det helt elektriska läget ändras till lila när driver både dess främre och bakre elmotor, och i sportläge lyser det i stark röd färg.

Läs mer på Mercedes-Benz

 

Läs mer om våra designtjänster inom idéframtagning

 , , ,